Mijn favorieten

Subsidie op energieadvies voor woningeigenaren

Terug

01-07-2009 | Subsidie op energieadvies voor woningeigenaren
Particuliere woningeigenaren kunnen vanaf 1 juli 2009 een vergoeding krijgen van maximaal 200 euro voor een maatwerkadvies over energiebesparende maatregelen in hun woning. Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) reserveerde budget voor ongeveer 50.000 maatwerkadviezen. De regeling loopt zo lang de voorraad strekt, en uiterlijk tot en met 31 december 2010.
 
Een maatwerkadvies biedt direct inzicht in energiebesparende maatregelen die effectief zijn voor een woning, wat deze kosten en welke besparing dit oplevert. Energiebesparende maatregelen leiden tot een verlaging van de maandelijkse energiekosten, meer wooncomfort en minder CO2 uitstoot. De subsidie maakt deel uit van een pakket van tijdelijke stimuleringsmaatregelen van het kabinet en helpt consumenten om energie te besparen.  
 
Voor consumenten zijn er de volgende regelingen. 

  • de subsidieregeling maatwerkadvies
  • de BTW verlaging voor vloer- dak- en gevelisolatie 
  • het energiebesparingskrediet (groen lenen)
  • de subsidieregeling isolatieglas
Aanvragen
Woningeigenaren, die tussen 1 juli 2009 en 31 december 2010 een maatwerkadvies afnemen van een gecertificeerde adviseur, komen eenmalig in aanmerking voor een subsidie van maximaal 200 euro. Een maatwerkadvies kost circa 200 – 350 euro. 

 
 
Bron:  www.senternovem.nl

Woning van de maand