Mijn favorieten

Pilotproject consulent woningverbetering gemeente Sluis

Terug

Housing Ambassador gemeente Sluis

In de gemeente Sluis loopt al enige tijd het pilotproject 'Housing Ambassador'. Een tijdelijke project dat met de inzet van de consulent woningverbetering (oftewel de Housing Ambassador) gratis advies aanbiedt om de woning te verbeteren c.q. verbouwen. Het advies wordt geboden aan potentiële kopers of eigenaren van bestaande panden die herstructurering overwegen maar eerst de kosten inzichtelijk willen hebben die hiermee gepaard gaan. De reden voor de inzet van deze consulent is dat relatief veel koopwoningen gebreken vertonen en bij verkoop vaak (te) lang te koop staan. Dat leidt tot verpaupering en leegstand hetgeen vervolgens de woonomgeving en daarmee ook de leefbaarheid aantast. Met de inzet van een consulent woningverbetering hoopt het gemeentebestuur van Sluis deze ontwikkelingen tegen te gaan.
 Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de gemeente concurrerend werkt voor adviesbureaus en dergelijke. Het gaat om extra serviceverlening aan de inwoners.

Door samenwerking mogelijk

Het project is mogelijk door samenwerking tussen de gemeente Sluis en de Provincie in het kader van het Europese Interregg IVB subsidieproject DC NOISE (Demographic Change - New Opportunities in Shrinking Europe). Harry van Waveren, gedeputeerde wonen: 'Dit project draagt op een vernieuwende manier bij aan de zoektocht naar oplossingen om in een gebied met bevolkingskrimp de vastgoedwaarde van de particuliere woningvoorraad op peil te houden. Door huiseigenaren te informeren en te stimuleren hun woning op te knappen kan een straat of buurt een kwaliteitsimpuls krijgen. Dit is niet alleen in Zeeland een interessant project om de gevolgen van demografische veranderingen op te vangen. Ook voor de rest van Nederland en Europa kan dit een goed voorbeeldproject zijn.'

Meer weten?
Download de brochure: Brochure Uw woning verbeteren?

of neem contact op met met de consulent woningverbetering van de gemeente Sluis, de heer Arnold van Hoorickx via telefoon 0117 - 45 72 04 of de betrokken beleidsambtenaar, de heer Marcel de Paauw via telefoon 0117 - 45 72 59. 

Woning van de maand