Mijn favorieten

Energiebesparing

De Dobbelaere Makelaars staat voor Energiebewust makelen!
 
Medewerkers van De Dobbelaere Makelaars volgden bijscholing ‘energiebewust makelen’. Uw maandelijkse woonlasten zijn van belang om te weten welke woning u kunt betalen. De energierekening maakt daarvan een groot deel uit en de verwachting is dat deze lasten in de toekomst enkel nog maar zullen stijgen. Met energiebesparende maatregelen, als een zuinige cv-ketel, dubbel glas of isolatie daalt niet alleen uw energienota, maar wordt het huis ook comfortabeler en neemt de waarde toe.
 De koop van een woning is een ideaal moment om energiebesparende maatregelen uit te (laten) voeren. De woning is dan leeg en vaak wilt u als koper de woning misschien toch al gaan verbouwen. Bovendien kunnen energiebesparende verbouwingen meegefinancierd worden in de hypotheek.
Binnen de Nationale Hypotheek Garantie bestaat een aantrekkelijke regeling voor energiebesparende verbouwingen. Prettige bijkomstigheid: investeringen in energiebesparing blijven tot een bepaald bedrag buiten beschouwing bij de inkomenstoets, waarmee wordt bepaald hoeveel u kunt lenen. Doordat u minder geld kwijt bent aan energie, houdt u immers meer over voor de netto woonlasten.
 
De Dobbelaere Makelaars kan u op weg helpen op het gebied van energiebesparingen:
  • Inzicht in energiebesparing
  • Welke subsidies en voordelige financieringen zijn er?
  • Naar wie kunt u gaan voor hulp bij de uitvoering?
 
Inzicht in energiebesparing
Welke subsidies en voordelige financieringen zijn er?
Hulp bij de uitvoering?
Energiebesparingsverkenner
Via www.energiebesparingsverkenner.nl rekent u eenvoudig voor wat ze maandelijks besparen op energiekosten door bouwkundige en installatietechnische maatregelen te treffen.
Aanwijzingen voor het gebruik van de energiemaatregelverkenner
1. Kies het woningtype en het bouwjaar van de woning, pas het woonoppervlak aan en voer het aantal personen in.
2. Pas zonodig de kenmerken van de woning aan (isolatie, glas en installaties)
3. Kies een aantal maatregelen die u wilt doorrekenen
Het programma berekent de globale investeringskosten, besparing op energiekosten, gevolgen voor maandlasten en de uitkomsten voor het energielabel. Meer informatie en  ondersteuning over het gebruik van de tool vindt u bij www.agentschapnl.nl.
Energielastenverlager en andere informatie van Milieu Centraal
Wat huishoudens kunnen besparen hangt niet alleen van de woning af, maar ook van het gebruik. Via www.energielastenverlager.nl kan u  zelf een persoonlijk advies op maat maken. Dit advies houdt rekening met de woning en bijvoorbeeld de manier waarop uw klant verlichting en apparaten gebruikt. Op www.milieucentraal.nl vinden huishoudens veel praktische informatie over energie besparen en duurzame energie.
Energiesubsidiewijzer
Voor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Voor woningeigenaren is het niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn én of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in. In één oogopslag is duidelijk welke subsidies er zijn voor woningeigenaren.
U vindt alle relevante subsidies en regelingen op www.energiesubsidiewijzer.nl
Meer Met Minder: hulp bij de uitvoering
Meer Met Minder-aanbieders zijn gespecialiseerd in energiebesparing en kunnen alle rompslomp uit handen nemen. Ze kunnen het hele traject van energiebesparing voor u verzorgen. Van het advies (inclusief kosten en opbrengsten) en de subsidie- en financieringsmogelijkheden, tot aan (de regie over) de uitvoering van de maatregelen. Wel zo makkelijk.
U vindt de aanbieders en andere informatie op www.meermetminder.nl.
Meer Met Minder
Meer Met Minder is de nationale aanpak van energiebesparing in bestaande woningen en andere gebouwen. Deze aanpak heeft tot doel om tot 2020 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen aan te pakken en gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken.
www.meermetminder.nl
Agentschap NL
Agentschap NL voert in opdracht van het Ministerie van VROM het programma ‘Energie & Gebouwde omgeving’ uit. Wij bieden professionele marktpartijen, makelaars en overheden ondersteuning bij energiebesparing, duurzame energie en CO2-reductie van de gebouwde omgeving. Agentschap NL is begin 2010 ontstaan uit een bundeling van EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem. Deze uitgave valt onder de Divisie Energie en Klimaat. Samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen werkt zij aan de energie en klimaatoplossingen van de toekomst. NL Energie en Klimaat versterkt de samenleving op energie- en klimaatgebied met advies, financiële regelingen, monitoring en partijen bij elkaar brengen.
www.agentschapnl.nl
Milieu Centraal
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. De informatie is goedgekeurd door een wetenschappelijke toetsingscommissie. Milieu Centraal werkt samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven, overheid en media.
www.milieucentraal.nl
 

Woning van de maand